We gaan op vakantie!

Toen Nicolien voor haar werk te horen kreeg dat ze naar San Diego zou gaan voor de APA Telereview 2007 (jaarlijks congres van de American Psychiatrist Association, zie hier), besloten we om te kijken of we er een vakantie aan konden plakken. Nicolien vertrekt 17 mei naar San Diego (KL6047 – Detroit, KL6275 – San Diego, aankomst 21:12) en Martijn vertrekt 25 mei naar Los Angeles (KL603 – Los Angeles, aankomst 10:25). We ontmoeten elkaar op LAX, Los Angeles International Airport. We vetrekken samen weer op 9 juni naar Amsterdam (KL606), alwaar we op 10 juni om 10:25 aankomen. De rest van het schema staat hieronder:

Vrijdag 25 mei: aankomst en LA
Aankomst in Los Angeles. Aangezien het nog in de ochtend is, hebben we nog een groot gedeelte van de dag om LA te bekijken. Aangezien Libby in LA woont, is de kans groot dat we haar ontmoeten. Libby en Nicolien hebben elkaar als eens eerder gezien toen Libby juni vorig jaar in NL was, in de lift op Orion. Alhoewel het hun beider verjaardag was die dag (ze zijn beiden op 8 juni jarig!) kunnen ze elkaar niet echt meer goed voor de geest halen. Begrijpelijk, het was precies 18 seconden, de tijd dat de lift ervoor nodig heeft om van de tweede verdieping naar de begane grond te komen… ongeveer… Een hotel hebben we momenteel nog niet geboekt, dus waar we slapen weten we nog niet. Hoe dan ook: een dagje LA.

Zaterdag 26 mei: LA
Vandaag bezoeken we LA. Dat betekent Hollywood, Rodeo Drive, Venice Beach, Long Beach, misschien wel bekende (film)sterren. Aangezien Nicolien net een zware week werken achter de rug heeft en Martijn wellicht een jetlag heeft zullen we rustig aandoen, zonder dingen te missen natuurlijk. We zijn er nou toch…

Zondag 27 mei: Take me out to the ballgame!!!
Onze laatste dag LA voordat we verder trekken. En wat voor een dag! Uiteraard gaan we LA nog verder ontdekken, maar het highlight van de dag zal toch wel sport zijn… We gaan naar Dodger Stadium, we gaan naar het honkballen! “Take me out to the ball game, Take me out with the crowd. Buy me some peanuts and Cracker Jack, I don’t care if I never get back, Let me root, root, root for the Dodgers, If they don’t win it’s a shame. For it’s one, two, three strikes, you’re out, At the old ball game.” Om 13:10 (of 1:10 PM, Amerikanen gebruiken niet de zgn. Military Time) wordt de eerste bal geworpen in de wedstrijd tussen de Los Angeles Dodgers en de Chicago Cubs (Nicolien is november 2006 naar Chicago geweest, zonder een honkbalwedstrijd te bezoeken… Ze kan dat nu goedmaken door alsnog de Cubs te zien). Aangezien Martijn een groot honkbalfan is (hij heeft 10 seizoenen gehonkbald), is dit voor hem zeker een hoogtepunt van de trip.

Maandag 28 mei: eerste deel Highway 1
Nadat we de huurauto hebben opgehaald rijden we vandaag het eerste deel van Highway 1 rijden. Highway 1 is de route langs de kust van Los Angeles naar San Francisco. Overigens loopt Highway 1 van Zuid-Amerika naar Noord-Amerika, en doen wij dus maar een heel klein deel daarvan. We zijn door RTL Travel geïnspireerd om deze route te rijden. Zie hier hun verslag. Het moet een hele mooie rit zijn. Onze eerste stop zal rond Grover Beach, maar omdat we niks geboekt hebben kan dat ook net zo goed ergens anders zijn.

Dinsdag 29 mei: tweede deel Highway 1
Het tweede deel van Highway 1 komt vandaag aan bod. Onze route langs Highway 1 is in totaal zo’n 530 mijl (zo’n 850 km) lang, dus we verwachten dat er genoeg tijd is om te stoppen en leuke dingen te zien en vooral mooie foto’s en video-opnamen te maken. We zullen rondom Monterey stoppen.

Woensdag 30 mei: derde (en laatste) deel Highway 1
Vandaag rijden we het laatste deel van Highway 1 naar San Francisco. Omdat we later terugkomen in San Francisco laten we deze stad rechts liggen. We denken wel al de beroemde Golden Gate Bridge te kunnen zien. Onze bestemming is vandaag Stockton.

Donderdag 31 mei: Yosemite NP
Ons bestemming de komende dagen is uiteindelijk de Grand Canyon. Het is Nicoliens jeugddroom om de Grand Canyon eens te bezoeken, dus dat moest zeker in de trip. Martijn heeft daar uiteraard geen enkel probleem mee. Op onze trip richting Grand Canyon komen we langs Yosemite National Park, en dus zullen we vandaag dat park bezoeken. We zullen stoppen in de buurt van Lee Vining, maar aangezien we ook hier niks hebben geboekt kan dat ook nog ergens anders zijn.

Vrijdag 1 juni: Death Valley
Ook voor Death Valley geldt dat we daar langskomen op weg naar Grand Canyon, dus deze woestijn kunnen we niet links (of rechts) laten liggen. Nog even kijken of de autoverhuurmaatschappij het goed vindt als we daar doorheen rijden, en anders zeggen we niks… We overnachten ergens in de buurt van Death Valley Junction. We hopen op een hele goede airconditioning en voldoende pompstations onderweg…

Zaterdag 2 juni: Grand Canyon
Vandaag zullen we Grand Canyon bereiken, alhoewel deze dag in ons schema ook een soort van reserve-dag is, voor het geval we ergens eerder uitlopen. Maar we gaan voor de Grand Canyon!

Zondag 3 juni: Grand Canyon
We zullen vandaag vooral de Grand Canyon (verder) gaan verkennen. Er is pasgeleden een nieuw uitkijkpunt geopend, zie hier een fotoreportage hiervan. We overnachten in Williams, een dorpje ten zuiden van de Grand Canyon.

Maandag 4 juni: Grand Canyon
Voor vanavond hebben we een overnachting geboekt in de Grand Canyon, Thunderbird Lodge om precies te zijn. Zonsondergang en zonsopgang in de Grand Canyon! Dat moet heel mooi zijn.

Maandag 5 juni: Grand Canyon
De laatste dag in de Grand Canyon. De kans is groot dat we vandaag afdalen naar Colorado River. De Bright Angel Trail loopt naar Colorado River, en is in principe te lang voor een dag. Er is beneden wel een overnachtingsmogelijkheid: er is een camping en een lodge. De lodge is echter vol, je schijnt daar een jaar van te voren voor te moeten reserveren. We zien wel wat we doen, ligt aan het weer, de warmte en onze conditie uiteraard.

Woensdag 6 juni: Las Vegas
Vanaf Williams rijden we naar Las Vegas. Een bezoekje aan de Hoover dam staat ook op het programma, maar het hoofddoel blijft de neonlichten, de casino’s, de pracht en praal, soms in absurde vormen, van Las Vegas. We hopen op de jackpot natuurlijk, een klein gokje gaan we zeker wagen. Of we de Elvis-imitator zullen zien…. Ik denk het niet.

Donderdag 7 juni: San Francisco
Vandaag vliegen we naar San Francisco. Vliegen inderdaad, om de tijd in de auto te beperken. De auto hebben we woensdag al ingeleverd, en om 13:39 vertrekken we naar San Francisco, waar we om 15:08 zullen landen. De rest van de middag en avond zullen we besteden aan het ontdekken van San Francisco.

Vrijdag 8 juni: Feest!!!
Vandaag is het feest! Nicolien wordt vandaag 33 jaar! We zullen daar uiteraard bij stilstaan vandaag, uiteraard met een heerlijk diner. Verder, tussen alle feestelijkheden door, zullen we San Francisco gaan uitpluizen. Golden Gate, misschien wel Alcatraz, de beruchte trammetjes, en vast nog heel veel meer! Het is ook onze laatste dag voor vertrek, dus we nemen het er gewoon van!

Zaterdag 9 juni: San Francisco & vertrek
De laatste dag van de vakantie, helaas. We vertrekken om 15:10 en komen zondagochtend om 10:25 aan op Schiphol (KL606). Of we vandaag nog veel van San Francisco zullen zien hangt een beetje af van tot hoe laat het verjaardagsfeestje van Nicolien is geëindigd. We gaan in ieder geval naar huis, met hopelijk mooie herinneringen, mooie foto’s en een mooie video.