Voor Marcia

Voor Marcia
We hebben het even stil gehouden, omdat we niet zeker wisten of we het zouden halen in onze planning. En we wilden een van onze trouwe lezers niet teleurstellen met valse beloften. Maar vandaag hebben we ons ‘geheime’ plan tot uitvoer gebracht. En zijn we afgereisd naar the Barossa, een van de grootste wijngebieden van Australië. En dat hebben we best een beetje speciaal voor Marcia in onze reis ingepland. Haar altijd enthousiaste reactie over onze reis, en de hoop dat we ook nog een mooi wijngebied zouden bezoeken; wie kan daar aan voorbij gaan 😉
En hier zijn we dan. In Tanunda, het hart van the Barossa. Het was een lange weg. We hebben vandaag 582 km afgelegd vanuit the Grampians. Maar zeker de moeite waard. De reis was lang, en best vermoeiend. Maar ook heel mooi. We hebben zeker een goede 250 km afgelegd door de agrarische gebieden van Victoria en South Australia. En het is graan wat de klok slaat. Eindeloos veel graan. Prachtig! Graan is mijn favoriete gewas. Het is mooi goudgeel van kleur. En het doet me denken aan vroeger. Als papa het graan ging dorsen. Zwart van het stof was hij. En het was altijd lekker weer, want dat is de tijd dat je het graan van het land afhaalt. En dan maakte mama nasi, en dat gingen we dan op het land opeten. Papa een biertje, en iedereen op een baal stro. Prachtig. Vandaar dat ik graan zo mooi vind. En nu is het tijd in Australië om het graan te dorsen. November… En dat gaat groots. Enorme machines dorsen het graan, en lossen dat in silo’s die op het land staan. Grote vrachtwagens rijden dan langs de silo’s om deze te legen en naar de fabriek te brengen. Mooi..
En zo ging dat kilometers aan een stuk. Tot we vlakbij de wijngebieden aankwamen. Een nieuwe sensatie. Want wat een mooi stukje Australië is dit nu weer! Het doet denken aan Frankrijk, beetje Zuid-Duitsland, en het bracht bij ons ook warme herinneringen boven aan Nappa Valley, in California. In de vroege jaren hebben zich hier vooral Duitsers gevestigd, en die zijn gaan bouwen aan dit gebied. En het loont. Mooie dorpen, keurig onderhouden, en gezellig. En veel, eindeloos veel wijnhuizen. De grote ‘jongen’ hier is Jacob’s Creek. Vrij bekend in Nederland ook. We hebben nog niet veel gezien. Nadat we ons geïnstalleerd hadden op de camping zijn we gaan eten in de lokale pub. En nu zitten we te genieten van de avond. Het is lekker hier, goed weer om het graan te dorsen…
We beloven, vooral aan Marcia, dat we onze ogen en oren en andere zintuigen paraat houden voor dit mooie en lekkere gebied. We zullen uitgebreid verslag doen. Wanneer dat is, dat weten we niet. Internet blijft schaars hier. Zodoende dit keer maar liefst 3 verhaaltjes. Geniet ervan. Dat doen wij ook..

We hebben het even stil gehouden, omdat we niet zeker wisten of we het zouden halen in onze planning. En we wilden een van onze trouwe lezers niet teleurstellen met valse beloften. Maar vandaag hebben we ons ‘geheime’ plan tot uitvoer gebracht. En zijn we afgereisd naar the Barossa, een van de grootste wijngebieden van Australië. En dat hebben we best een beetje speciaal voor Marcia in onze reis ingepland. Haar altijd enthousiaste reactie over onze reis, en de hoop dat we ook nog een mooi wijngebied zouden bezoeken; wie kan daar aan voorbij gaan 😉

En hier zijn we dan. In Tanunda, het hart van the Barossa. Het was een lange weg. We hebben vandaag 582 km afgelegd vanuit the Grampians. Maar zeker de moeite waard. De reis was lang, en best vermoeiend. Maar ook heel mooi. We hebben zeker een goede 250 km afgelegd door de agrarische gebieden van Victoria en South Australia. En het is graan wat de klok slaat. Eindeloos veel graan. Prachtig! Graan is mijn favoriete gewas. Het is mooi goudgeel van kleur. En het doet me denken aan vroeger. Als papa het graan ging dorsen. Zwart van het stof was hij. En het was altijd lekker weer, want dat is de tijd dat je het graan van het land afhaalt. En dan maakte mama nasi, en dat gingen we dan op het land opeten. Papa een biertje, en iedereen op een baal stro. Prachtig. Vandaar dat ik graan zo mooi vind. En nu is het tijd in Australië om het graan te dorsen. November… En dat gaat groots. Enorme machines dorsen het graan, en lossen dat in silo’s die op het land staan. Grote vrachtwagens rijden dan langs de silo’s om deze te legen en naar de fabriek te brengen. Mooi..

En zo ging dat kilometers aan een stuk. Tot we vlakbij de wijngebieden aankwamen. Een nieuwe sensatie. Want wat een mooi stukje Australië is dit nu weer! Het doet denken aan Frankrijk, beetje Zuid-Duitsland, en het bracht bij ons ook warme herinneringen boven aan Nappa Valley, in California. In de vroege jaren hebben zich hier vooral Duitsers gevestigd, en die zijn gaan bouwen aan dit gebied. En het loont. Mooie dorpen, keurig onderhouden, en gezellig. En veel, eindeloos veel wijnhuizen. De grote ‘jongen’ hier is Jacob’s Creek. Vrij bekend in Nederland ook. We hebben nog niet veel gezien. Nadat we ons geïnstalleerd hadden op de camping zijn we gaan eten in de lokale pub. En nu zitten we te genieten van de avond. En van een lekker lokaal wijntje 😉 Het is lekker hier, goed weer om het graan te dorsen…

We beloven, vooral aan Marcia, dat we onze ogen en oren en andere zintuigen paraat houden voor dit mooie en lekkere gebied. We zullen uitgebreid verslag doen. Wanneer dat is, dat weten we niet. Internet blijft schaars hier. Zodoende dit keer maar liefst 3 verhaaltjes. Geniet ervan. Dat doen wij ook..

3 thoughts on “Voor Marcia

 1. Marcia

  Tjonge, ik was best een beetje ontroerd van deze headline, haha.
  dus jullie zitten in Barossa. De belangrijkste druivenrassen zijn hier vooral shiraz, maar ook riesling, semillon, grenache noir, chardonnay en grenache blanc.
  Barossa is het grootste kwaliteitswijndistrict van Australié (bofferds!!!)
  Zelf verkopen we veel Penfolds en wijnen van Peter Lehmann (daar zitten jullie vlakbij!! Wellicht zijn jullie in de gelegenheid om daar naartoe te gaan. http://www.peterlehmannwines.com (para rd, tanunda 5352, south australië).
  Laat me weten wat jullie geproefd hebben!!!!
  Kus Marcia

 2. Marjoke

  Wat lief! Speciaal voor Marcia! Zijn de wijnen daar lekker? Volgens Blommie (Arjen) wel. Wat een mooie foto’s! Ik wil ze een keer heerlijk op een groot scherm bekijken. Er zitten plaatjes tussen waar je gewoon jaloers op wordt!
  Dikke kus.

 3. Wilma

  Wat een fijne herinnering moet dat zijn Nicolien aan je ouders.
  Zo zijn ze er toch ook een beetje bij.
  Goud / geel graan bij zonlicht is ook heel erg mooi.

  En voor Martijn…. in Magic zit een kaartje waar ook alleen maar graan op staat.
  In de foil uitvoering is hij nog mooier.
  Die zoeken we wel een keer op als jullie weer terug zijn 😉

Comments are closed.