Meet the president

Even een kort berichtje over toch wel een legendarische gebeurtenis! De APA is een Amerikaanse vereniging voor psychiaters, de vereniging kent 35.000 leden en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van de psychiatrie. Nu zijn wij hier om verslag uit te brengen van hun jaarlijkse congres.

Ik had enkele maanden geleden het idee dat het leuk zou zijn als wij een interview zouden kunnen houden met de president van de APA. Ik ben wat gaan mailen en kwam zowaar in contact met de bewuste persoon, mr. Pedro Ruiz. We hebben wat heen en weer gemaild en hij was bereid tot een interview met onze voorzitter, prof. Beekman. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar gisteren hebben we de bewuste ‘grootheid’ uit een vergadering geplukt en voor de camera gekregen. We hebben een reuze interessant interview gehouden van een half uur. Dit interview mogen we uitzenden tijdens onze teleconferentie van aanstaande donderdag.

Ik heb me tot nu toe niet gerealiseerd wat voor happening dit eigenlijk is. Er is hier in San Diego een afvaardiging van ongeveer 300 Nederlandse psychiaters en iedereen heeft het erover. Het is de zogeheten ‘talk of town’! Dat hebben we dan toch maar mooi geregeld. Ik denk dat het stiekem het absolute hoogtepunt uit mijn carriere bij Benecke is. Mooie afsluiting lijkt me…