Westcoast California, Pacific Ocean … San Diego!!

Na een slopende reis van 20 uur in San Diego aangekomen. Je moet er wel wat voor over hebben. De reis op zich verliep prima, al had het alle voortekenen om monsterlijk te zijn. Een rij van minimaal 150 personen voor me op Schiphol. Herrie bij de incheckbalie. Ondanks dat ik keurig 2,5 uur voor vertrek op Schiphol was toch nog rennen naar de gate. Starten met een vertraging van een klein uur. Ingesloten zijn door medereizigers met een gemiddelde leeftijd van 6. Maar toen we eenmaal in de lucht waren ging het prima. Lekker dutje gedaan natuurlijk, geef me de kans en ik doe mijn ogen dicht. Een tussenstop gehad van 5 uur in Detroit. Geheel op eigen gelegenheid en zonder problemen overgestapt. Best knap.

Donderdagavond aangekomen in San Diego. Het weer valt een beetje tegen (ten opzichte van mijn, dit keer positieve, verwachtingen), maar met een temperatuur van 20 graden aangenaam. Alles verloopt eigenlijk goed tot dusver. We hebben onze uitzendlocatie* gecontroleerd en goed bevonden, de sprekers* zijn gisteravond goed aangekomen. Vanmorgen een ontbijtvergadering gehad en alles lijkt nu wel te lopen.

Zodoende hebben we onszelf vandaag een dagje Mexico gegund. Het is per slot van rekening weekend. We zijn met onze huurjeep de grens over gegaan. Geen stempel bij de grens, toch jammer, het vrolijkt je paspoort zo op. De grensstreek van Mexico is geen doorslaand succes. Erg verloederd, weinig sfeer. De stadjes aan de grens zijn ofwel extreem toeristisch of echte spookstadjes. Maar dat neemt niet weg dat we iets gezien hebben van Mexico en dat ik er toch maar mooi geweest ben. Martijn heeft me beloofd dat we ooit samen terug gaan om het mooie Mexico te bekijken. Ik kan niet wachten….

De komende twee dagen worden relatief rustig voor wat betreft het congres hier. Ik zal mijn vakantieoverdracht moeten gaan schrijven. Want ik wil natuurlijk wel met een gerust hart vrijdag op Los Angeles International Airport staan om een hele fijne onbezorgde vakantie te gaan beleven. Wederom, ik kan niet wachten…

* ik verblijf momenteel in San Diego omdat hier een internationaal congres plaatsvindt voor psychiaters. Wij zijn hier 8 Nederlandse psychiaters. Zij zullen het congres bijwonen en op hun deelgebied (bv. depressie of kinderpsychiatrie) sessies bijwonen. Vervolgens maken zij een presentatie met de samenvatting van hun bevindingen. Deze presentatie zullen zij op donderdag geven, dit doen zij in San Diego. Wij brengen een videoconferentie tot stand zodat de 500 psychiaters die in Nederland zijn deze presentaties kunnen volgen op een locatie in hun regio.