Een heerlijke boottocht

Ik geloof dat ik de Walk of Fame heb ontdekt! Toen ik met Nicolien 6 weken geleden in Los Angeles was, alwaar de echte Walk of Fame is, viel die een beetje tegen. De Walk of Fame die ik vandaag heb ontdekt is eigenlijk gewoon een persoon: Pap! We hebben heel wat afgelopen vandaag, maar op een manier die prima is verlopen.

Ons hotel is op 7th and 56st. Dit betekent dat we vlakbij het kruispunt van 7th Avenue en 56st Street zitten. Zoals de meeste Amerikaanse steden is het stratenpatroon een raster, en zijn de straten genummerd. Manhattan is geen uitzondering, behalve het uiterste zuiden van Manhattan, het oudste gedeelte waar wij Hollanders zoveel eeuwen geleden de dienst uitmaakten. Goed, de straten die Noord-Zuid lopen heten Avenue’s, en die Oost-West lopen heten Streets. Alle straten zijn eenrichtingsverkeer, en om en om lopen ze Noord-Zuid en Zuid-Noord (en ook Oost-West en West-Oost). 7th Avenue loopt Noord-Zuid bijvoorbeeld.

We hebben ontbeten in een tentje dat ik nog van een vorige trip kende. Vooraf was pap een beetje huiverig voor het Amerikaanse eten (en Nicolien en ik hadden daar ook flink op afgegeven tijdens en na onze trip dit jaar) maar naar eigen zeggen heeft ‘ie heerlijk ontbeten: croissant, yoghurt, water en een kopje koffie. Dat kopje koffie was naar Amerikaanse maatstaven een klein kopje, onze buurman nam een 2x zo grote kop, maar ons kopje was al een aardige mok. Je moet daar zeker 2x voor op de Senseo (of de Nespresso) knop drukken!

Na het ontbijt, het was overigens al prachtig weer, zo’n 24 graden en half bewolkt, zijn we naar de lokale VVV gelopen. We hadden vooraf gesproken om vandaag, als we niet te moe waren, een bus- of boottour te doen. Aangezien pap de boottour graag wilde, besloten we dat als eerste te doen. Een tour van 3 uur rond Manhattan, een rondje dus. De pier vanwaar deze tocht startte (en dus eindigde) lag op 12th en 42nd. Dat betekende dus 14 Street-blokken en 5 Avenue blokken. En pap besloot dat we gingen lopen! Het was heerlijk weer, we hadden de tijd, dus waarom niet? En dat was dus de Walk of Fame! Geweldig, het ging hartstikke goed, en we hebben genoten al van deze wandeling. We zijn langs Time Square gekomen, Broadway, en lekkere rustigere plekjes van deze wereldstad. Pap keek zijn ogen uit, vond het erg indrukwekkend allemaal, hij was een beetje dat ene kind in die schoolklas die achteraan bungelt in de groep, soms wat ‘treuzelt’ en zijn ogen goed de kost geeft. Ik was ‘m soms even ‘kwijt’.

Aangekomen bij Pier 83 gingen we de boot op. De boot zat aardig vol, en zeker vanwege het mooie weer zat het onoverdekte achterdek goed vol. We zochten een lekker plekje in de zon en wachtten af. Ik had al eens zo’n tour gemaakt, maar niet helemaal rond het eiland, de halve tour zeg maar. We hebben genoten. Vanaf het water de skyline van Manhattan bekijken is erg mooi. Via de Hudson-river, East-river en Harlem-river voeren we tegen de klok in rond Manhattan. Onderweg ook langs het Vrijheidsbeeld gevaren, erg mooi om die van zo dichtbij te zien, en dat vond pap zeker ook. De skyline was prachtig, zeker zo in het zonnetje, en de vele bruggen die we onderdoor gingen ook. Iets anders dan bijvoorbeeld de Magere Brug of de *kuch* brienenoord. We kwamen zelfs al langs Yankees Stadium… Yihaa!

Na deze prachtige tocht, waarbij pap toch af en toe stiekem de ogen toe deed, liepen we weer terug naar het hotel, wel via een andere route zoals mam ons geleerd heeft: via Broadway. Mensen kijken blijft een belevenis, je ziet de raarste mensen, de een vreemder uitgedost dan de ander. Erg leuk! En terwijl ik dit schrijft ligt pap even uit te rusten, even een dutje te doen. Maar goed, dat mag, want voorlopig gaat het allemaal erg voorspoedig en boven verwachting goed! We genieten… en blijven dat zeker doen! Voor vanavond hebben we plannen gemaakt, even kijken of dat gaat lukken. Jullie horen van ons. Tot later!

PS: ik schreef dat ik erg bedreven was in vakantie voorbereiding, of korte tripjes… Toch wat vergeten… Haargel… Ik zal het nooit meer zeggen!