Het dak van de tour

Waar dit jaar het dak van de tour (de france) de Galibier is, hebben wij ook vandaag het dak van onze tour bereikt: de 86e verdieping van het Empire State Building, dat is 381 meter hoog!

Na het ochtend/middagprogramma hebben we even uitgerust, en zijn we, met de metro(!) naar 34th Street gegaan. We hebben eerst heerlijk gegeten (ja, allebei) aan de voet van het Empire State Building. Pap een salade met blauwschimmelkaas en brood, ik een heerlijke hamburger met friet. Lekker Amerikaans dus, maar een steak durfde ik niet aan…

Vervolgens naar boven… Nou ja, in etappes dan. Amerikanen zijn goed in rijen maken… En dat doen ze dan ook. Als je maar binnen bent, betaald hebt, dan laten wij je wel wachten… Goed, economisch slim gedacht, maar na zo’n lange dag wilden wij gewoon snel naar boven. Nu kun je, voor 2x de normale prijs, ook een VIP-treatment kopen, die je zonder wachtrijen naar boven laten gaan. Hebben we niet gedaan, we zijn wel Hollanders op vakantie, niet waar… Dus wachten, wachten op de kassa, wachten op security, wachten op de eerste lift, die ons naar de 80e verdieping bracht, wachten op de fotograaf, wachten op de lift naar de 86e verdieping… Eindelijk aangekomen waren we wel moe, maar het uitzicht mag er wezen, hoor. De vorige keer weigerde mijn fototoestel, maar dat was nu gelukkig niet het geval. Volgens mij wordt pap al een beetje gek van mij en mijn toestel: hij is nog maar moeilijk aan het lachen te krijgen voor de camera. Maar we hebben het leuk, hoor!

Morgen de grote dag. De batterij van het fototoestel ligt op te laden, dus dat kan niet missen. Pap ligt al uit te rusten, dus dat is ook een goede voorbereiding. De kaartjes zijn gekocht, ook dat is geregeld. Vervoer is ook geregeld: we hebben kaartjes voor de metro. Wat nog niet geregeld is, zijn de Yankees. Ze staan nu, in de 5e inning, al 0-9 achter tegen dezelfde tegenstander als die van morgen. Dat moet dus nog even geregeld worden…

Tot later!