We hebben genoten!!!

Vandaag was de dag waar het allemaal om begonnen was. De vorige dagen waren leuke opwarmertjes, maar om deze dag ging het echt. Pap was al vroeg wakker, maar aangezien ik wel van een beetje uitslapen hou, gingen we ‘pas’ rond 8:30 ons bed uit. Eerst douchen natuurlijk, dan naar ons ontbijttentje, om weer heerlijk te ontbijten.

Na het ontbijt nog even terug naar het hotel om petje, verrekijker en fototoestel te halen. Aangezien er geen tassen mee het stadion in mogen, laadden we alles in een plastic tas, om problemen te voorkomen. Samen de metro in, en dat is sowieso een belevenis. Het zou zo’n 20-25 minuten met de metro zijn, en gelukkig was het lekker rustig, zodat we de hele rit konden zitten. Aangezien de metro langs Harlem komt, en het stadion in The Bronx ligt, ben ik in ieder geval op m’n hoede. Dit zijn niet de allerbeste wijken van New York. Maar goed, er zit meer honkbalpubliek in de metro, en in deze wijken moet je vooral ‘s avonds niet meer komen, althans, het is verstandiger van niet.

Eenmaal bij het stadion neemt de spanning toe. Waar halen we de kaartjes, waar moeten we naar binnen, hoe zijn de plaatsen. Natuurlijk was het loket waar we de kaartjes konden ophalen aan de andere kant van het stadion. Met andere woorden: weer lopen. Ik moet zeggen dat pap zich de hele trip al geweldig houdt, en zo te zien echt niet gespeeld. Hij zit vol energie, en we rusten op de juiste momenten. Kaartjes gehaald, en lekker even gaan zitten in de schaduw. Toen de hekken open gingen konden we naar binnen. Er was ons gezegd dat er roltrappen zouden zijn, maar geen lift. Uiteindelijk hebben we wel een lift gezien (op de terugweg), maar de roltrappen hebben we niet gevonden.

Via ramps, oftewel soort van opritten, zijn we, in alle rust, naar boven gelopen. We hadden plaatsen op de bovenste ring van het stadion, lekker hoog, maar dan wel weer op de 2e rij van deze ring. Eenmaal aangekomen op de 2e ring op zoek naar de plaatsen. Aangezien er een nieuw stadion gebouwd wordt, wordt het oude stadion niet zo heel goed meer onderhouden. Op zich geen probleem, maar de nummers van de rijen en de stoelen waren af en toe wat moeizaam te lezen. Uiteindelijk vonden we nog relatief makkelijk onze plek, en we zaten perfect. Hoog en droog, en lekker in het zonnetje. Gelijk goed smeren natuurlijk, want we kennen de gevaren van zonlicht natuurlijk. Petje op, en afwachten wat er ging gebeuren.

Omdat de Yankees de vorige dag met 14-4 verloren hadden van de Devil Rays, hoopten we natuurlijk op een flinke revanche. Het zou toch wat zijn, reis je helemaal naar New York om een wedstrijd te zien, iets wat je al heel graag wilt en wat waarschijnlijk niet snel nog eens zal gebeuren, wordt het een slechte wedstrijd waar niets in valt te beleven…

Maar niets is minder waar! Na een snelle achterstand van de Yankees maken ze het helemaal goed en wordt de achterstand uiteindelijk omgebogen in 7-3 winst, met aan beide zijden twee homeruns, mooi veldwerk en veel spektakel vanaf de tribunes. Aan het einde van de wedstrijd wordt het nog spannend, omdat de Devil Rays in de laatste inning nog met 3 man op de honken komen. Maar de Yankees houden stand en winnen! Onze trip kon al niet stuk, maar aangezien dit de hoofdmaaltijd was, was ‘ie zeker heel erg belangrijk. We hebben echt heel erg genoten. Waarschijnlijk komt het besef van wat we gedaan en beleefd hebben pas over enkele dagen, maar voor nu is het al helemaal goed en geweldig!

Morgen hebben we nog een toetje, maar zeker ook een vermoeiende dag in het vooruitzicht. Uiteraard ‘moeten’ we nog iets religieus doen, en dus gaan we naar St. Patricks Cathedral, eens kijken of we een mis kunnen bijwonen. Daarna op tijd naar het vliegveld, zodat we rustig alles kunnen regelen en ondergaan voor de terugvlucht. Want hoe hard kan het leven zijn: ook aan deze geweldige trip komt een einde, en moet pap maandag alweer in het ziekenhuis zijn. Maar goed, morgen is het zondag, daar eerst maar eens van genieten. Iedereen die meeleest en reageert: hartelijk dank voor al jullie lieve en enthousiaste reacties. Dat doet ons goed!

Tot later!

PS Foto’s van dag 2 zijn te zien onder het kopje Foto’s dag 2