Great ocean road, great views

Great ocean road, great views
We zitten alweer twee dagen op een camping zonder internet. Niet dat we het contact met ‘de buitenwereld’ missen, maar andersom is dat misschien wel het geval… 😉 Maar we schrijven gewoon door.
Gisteren, zondag de 15e, hebben we Great Ocean road verlaten. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Op z’n Mart Smeets: Had ik het willen missen? Nee. Heb ik mooie dingen gezien? Jazeker. Wat is er dan? Moeilijk te omschrijven. We hebben prachtige kusten gezien, zoals we die nog niet eerder, ook niet langs Highway 1 in Californië, hebben gezien. We zijn door prachtige kustplaatsjes gereden. Het was de eerste dag heerlijk weer, de afspraak met de 12 apostelen op de tweede dag viel wat grijs uit (en vanaf hét uitkijkpunt van de 12 apostelen zie je er misschien zes… Raar maar waar). Gisteren hadden we prachtig weer met mooie uitzichten over The Arch en London Bridge (waar je, Koen, niet meer overheen kan lopen). De vraag voor mij is echter: wat maakt deze route tot een van de mooiste kustwegen van de wereld? Ik weet het niet. Ik heb genoten van de prachtige uitzichten, de mooie stranden en de diepblauwe ruige zee.
Misschien dat de commerciële uitbuiting mij parten speelt. Onze eigen schuld trouwens: welke Hollander gaat (betaald!) naar een vuurtoren kijken? Van Vlissingen tot aan Texel hebben we prachtige vuurtorens. Sterker nog, bij ons thuis in de hal hangt de vuurtoren van Texel in full color bijna twee meter te pronken. Die excursie hadden we kunnen skippen. Maar goed, we waren in de buurt. Leverde ons wel de eerste ontmoeting met koala’s op! Ook de Tree Top Walk wandeling was misschien geen goede keuze. Mooie natuur hoor, en bijzonder om 20 meter boven de grond door de boomtoppen te lopen. Maar om daar nu $A 40,- voor neer te tellen… Tarra Bulga, de wandelingen met tante Corrie, waren mooier en (sorry, wil niet de Hollander uithangen, maar toch…) gratis. Hoe dan ook: het waren niet de krenten uit de Great Ocean road pap, maar we hebben er wel tijd en geld aan besteed. Soit.
Dus: ik had de Great Ocean road niet willen overslaan. Het was prachtig! Maar de twee excursies zou ik niet aanraden. Overigens gaat het verder prima met mij: de afgelopen dagen waren fantastisch, daar zal Nicolien meer over vertellen. Onze vakantie is nog steeds een groot succes!
NB: wat ontzettend leuk om al jullie positieve reacties te lezen! En uiteraard waarderen we ook onze niet reagerende lezers. Cheers, mates!

We zitten alweer twee dagen op een camping zonder internet. Niet dat we het contact met ‘de buitenwereld’ missen, maar andersom is dat misschien wel het geval… 😉 Maar we schrijven gewoon door.

Gisteren, zondag de 15e, hebben we Great Ocean road verlaten. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Op z’n Mart Smeets: Had ik het willen missen? Nee. Heb ik mooie dingen gezien? Jazeker. Wat is er dan? Moeilijk te omschrijven. We hebben prachtige kusten gezien, zoals we die nog niet eerder, ook niet langs Highway 1 in Californië, hebben gezien. We zijn door prachtige kustplaatsjes gereden. Het was de eerste dag heerlijk weer, de afspraak met de 12 apostelen op de tweede dag viel wat grijs uit (en vanaf hét uitkijkpunt van de 12 apostelen zie je er misschien zes… Raar maar waar). Gisteren hadden we prachtig weer met mooie uitzichten over The Arch en London Bridge (waar je, Koen, niet meer overheen kan lopen). De vraag voor mij is echter: wat maakt deze route tot een van de mooiste kustwegen van de wereld? Ik weet het niet. Ik heb genoten van de prachtige uitzichten, de mooie stranden en de diepblauwe ruige zee.

Misschien dat de commerciële uitbuiting mij parten speelt. Onze eigen schuld trouwens: welke Hollander gaat (betaald!) naar een vuurtoren kijken? Van Vlissingen tot aan Texel hebben we prachtige vuurtorens. Sterker nog, bij ons thuis in de hal hangt de vuurtoren van Texel in full color bijna twee meter te pronken. Die excursie hadden we kunnen skippen. Maar goed, we waren in de buurt. Leverde ons wel de eerste ontmoeting met koala’s op! Ook de Tree Top Walk wandeling was misschien geen goede keuze. Mooie natuur hoor, en bijzonder om 20 meter boven de grond door de boomtoppen te lopen. Maar om daar nu $A 40,- voor neer te tellen… Tarra Bulga, de wandelingen met tante Corrie, waren mooier en (sorry, wil niet de Hollander uithangen, maar toch…) gratis. Hoe dan ook: het waren niet de krenten uit de Great Ocean road pap, maar we hebben er wel tijd en geld aan besteed. Soit.

Dus: ik had de Great Ocean road niet willen overslaan. Het was prachtig! Maar de twee excursies zou ik niet aanraden. Overigens gaat het verder prima met mij: de afgelopen dagen waren fantastisch, daar zal Nicolien meer over vertellen. Onze vakantie is nog steeds een groot succes!

NB: wat ontzettend leuk om al jullie positieve reacties te lezen! En uiteraard waarderen we ook onze niet reagerende lezers. Cheers, mates!

1 thought on “Great ocean road, great views

 1. Wilma

  He vakantie genieters,

  Jullie hebben iets met vuurtorens, dat is wel duidelijk.
  Het hoort bij jullie samen met de meeuwen 😉
  Wel lief dat jullie de opmerking maakte over de vuurtoren van Texel
  (ben ik toch nog steeds in gedachten bij jullie 😉 )

Comments are closed.