Tailor made

Zo, we zijn er. Het is inmiddels avond en we wachten op de lichtshow aan de oever van Kowloon met uitzicht op Hong Kong island. De vlucht ging prima, transfer prima en na een kleine wandeling konden we de hotelkamer in. Eerste indruk: hoge gebouwen, niet allemaal even mooi. Lijkt me erg vervelend om op 43 hoog te wonen zonder uitzicht. Verder ademt ‘t hier wel een bijzondere sfeer uit. Welke? Moeilijk te omschrijven. We zijn in ieder geval de langste hier en kunnen niet verbergen dat we toeristen zijn…

Dat laatste merken we aan alle aanbiedingen. Van namaakhorloges (copywatch, sir) tot… tailor made suits. Heel kleermakend China woont hier en op iedere hoek staat notabene een Indier zijn waar aan te prijzen. Ik heb al zeker 25 pakken kunnen kopen. Zeer vermoeiend op zo’n eerste dag.

Na de lichtshow gaan we Cantonees eten en daarna lekker slapen. Ni Hao!